Monet palveluistamme ovat suljettuina vuodenvaihteessa. Iloista joulua ja uutta vuotta kaikille!
Verokarhu on hyvinvointimme turvaaja
Joka kuukausi työntekijän tilinauhasta lohkeaa sievoinen summa verottajalle. Eikä siinä vielä kaikki. Tuloverojen lisäksi maksamme liudan muita veroja – välittömiä ja välillisiä. Autoveroa, arvonlisäveroa, koiraveroa, kiinteistöveroa ja monia, monia muita. Me kaikki tiedämme, että verotulot ovat välttämättömiä julkisten palvelujen ylläpitämiseksi. Mutta onko verotus kestävällä pohjalla, jotta hyvinvointivaltio säilyy turvattuna myös tulevaisuudessa?
Me suomalaiset olemme tunnetusti tyytyväisiä veromaksajia ja arvostamme niitä laadukkaita julkisia palveluja, joita saamme vastineeksi veroeuroistamme.
Mutta onko julkinen talous niin kuralla kuin mediassa usein väitetään? Onko hyvinvointivaltion toiminta uhattuna? Entä miten voimme turvata työhyvinvoinnin julkisella sektorilla?
JHL:n Työtä ja sympatiaa -podcastissa puhutaan tällä kertaa meidän kaikkien arkea koskettavasta asiasta – verotuksesta. JHL:n erityisasiantuntija, ekonomi Samuli Sinisalo lähestyy verotuksen kiemuroita maanläheisesti, ja avaa ymmärrettävällä tavalla myös ”ne hankalat” termit, kuten kestävyysvaje, nettovarallisuus ja menokehys.
Podcastissa vastataan kysymykseen, miten verotusta voidaan toteuttaa oikeudenmukaisesti. Äänessä myös JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.
Työtä ja sympatiaa -podcastin juontaa Eetu Koho. Se on tuotettu yhteistyössä Podcastoryn kanssa.
Voit kuunnella podcastin Spotifyssä:
Podcast löytyy myös JHL:n SoundCloud-tililtä.
***
Ps. JHL:n tuoreessa Positio-julkaisussa (ladattavissa JHL:n aineistopankista) taloustieteen emeritusprofessori Matti Tuomala käy läpi verotuksen kehitystä viime vuosikymmeninä ja esittää toimenpiteitä verotuksen kehittämiseen oikeudenmukaisempaan ja kansantalouden kannalta kestävämpään suuntaan.