Ammattiliitto JHL jatkaa poliittisia lakkoja, vuorokauden työnseisauksia Keski-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla 21.–23. marraskuuta
Ammattiliiton lakot vaikuttavat muun muassa liikuntapalveluihin sekä koulujen ja päiväkotien ruokapalveluihin. Tampereella lakot pysäyttävät raitiovaunun liikenteen ja vaikuttavat bussivuoroihin torstaina 23. marraskuuta.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa kamppailuaan hallituksen epäreilua leikkauslinjaa vastaan. Ammattiliitto järjestää uuden sarjan poliittisia lakkoja, jotka kestävät vuorokauden.
Lakkoja järjestetään Keski-Suomessa tiistaina 21.11, Uudellamaalla keskiviikkona 22.11. ja Pirkanmaalla torstaina 23.11. Kaikki lakkokohteet ovat tiedotteen liitteenä.
Keski-Suomen lakoissa on mukana JHL:n jäseniä, jotka työskentelevät Ammattiopisto Gradiassa, Jyväskylän yliopistolla, Jyväsparkki Oy:ssä, Monetra Keski-Suomi Oy:ssä tai Sakupe Oy:n pesulassa Jyväskylässä.
Uudellamaalla lakot vaikuttavat monien kuntien liikunta- ja ruokapalveluihin keskiviikkona 22. marraskuuta. Espoossa ja Nurmijärvellä lakossa on JHL:n jäseniä, jotka työskentelevät ruokapalveluissa. Lakko vaikuttaa laajasti koulu- ja päiväkotiruokailuihin. Keravalla, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Mäntsälässä lakko sulkee liikuntapaikkoja tai supistaa niiden aukioloaikoja.
Pirkanmaan lakot näkyvät Tampereen joukkoliikenteessä torstaina 23.11. Raitiovaunuliikenne kaupungissa pysähtyy ja bussiliikenteessä on häiriöitä.
Pirkanmaalla lakossa on mukana myös kiinteistöhuollon, jätehuollon ja energia-alan työntekijöitä. JHL:n jäsenet Tampereen Energialla ovat lakossa mukana eli he eivät tee kaukolämpöverkon eivätkä voima- ja kaukolämpölaitosten kunnossapitotöitä. Tampereen Veralla työskentelevät JHL:n jäsenet ovat myös lakossa. Työtaistelun takia sähköverkon työt, rakennustyömaiden sähköistys sekä kiireettömät sähkökytkennät ja katkaisut jäävät tekemättä.
Ammattiliitto jatkaa lakkojaan, koska hallituksen linja ei ole muuttunut lainkaan, JHL:n toimialajohtaja Håkan Ekström korostaa.
– Hallitus ei ole osoittanut millään tavalla, että se olisi perääntymässä leikkauksistaan. Lakko-oikeus, luottamusmiesten asema ja suomalaisten perusturva ovat edelleen uhattuina.
Ekström muistuttaa, että ammattiliitto on vahva vain jäsentensä avulla. Ammattiliitto JHL pyrkii tuloksiin neuvottelupöydissä, mutta tällä kertaa neuvotteluhalua ei hallituksen puolelta löydy.
– Haluan kiittää kaikkia JHL:n jäseniä, jotka ovat mukana lakoissa. Vain teidän avullanne saamme äänemme kuuluviin.
JHL:n lakot ovat osa SAK:n Painava syy -kampanjaa, joka vastustaa hallituksen epäreilua politiikkaa. Suomen hallitus kaavailee rajuja heikennyksiä sosiaaliturvaan ja työntekijöiden perusoikeuksiin.
Lisätietoja: JHL:n toimialajohtaja Håkan Ekström 040 828 2865