Hävikkiruoan hallinta, 2 pv

Hävikkiruoan hallinta on osa vastuullista ruokapalvelutoimintaa. Kurssi on tarkoitettu ravitsemisalan työntekijöille ja esimiehille, jotka päivittäisessä työssään joutuvat pohtimaan eri keinoja ruokahävikin vähentämiseksi. Kurssilla käsitellään hävikkiä sekä ajankohtaisen tiedon että arjen käytäntöjen kautta.

to 20.2.2025
10:00 – 10:45 Kurssin aloitus, käytännön asiat ja esittäytyminen
luennoitsija varmistuu myöhemmin/JHL
10:45 – 11:30 Hävikkiruokaan liittyvä lainsäädäntö
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
11:30 – 12:15 Lounas
12:15 – 13:00 Mistä hävikkiä syntyy?
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
13:00 – 13:45 Keskustelu oman toimipaikan ruokahävikistä
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
13:45 – 14:15 Kahvi
14:15 – 15:00 Case-tapaus
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
15:00 – 15:45 Case-tapaukseen liittyvä keskustelu
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
15:45 – 16:30 Päivän päätös
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
17:30 – 18:30 Iltapäiväruokailu
pe 21.2.2025
08:30 – 09:15 Johdanto päivään
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
09:15 – 10:00 Case Pirkanmaan Voimia Oy - Pirkanmaan Voimia Oy:n toimintatavat hävikkiruoan hallinnassa?
Oksanen Janna, laatupäällikkö, Pirkanmaan Voimia Oy
10:00 – 10:45 Case-tapaukseen liittyvä keskustelu
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
10:45 – 11:30 Ruokahävikin hallintamenetelmät
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
11:30 – 12:15 Lounas
12:15 – 13:00 Ratkaisuideointi omaan toimipaikkaan
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
13:00 – 13:45 Ideointien esitys
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
13:45 – 14:15 Kahvi
14:15 – 15:00 Tutkimuksia ruokahävikin tulevaisuudesta
Tuina Outi, opettaja, Careeria Oy
15:00 – 15:45 Kurssin päätös, loppukeskustelu ja todistusten jako
luennoitsija varmistuu myöhemmin/JHL